komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

Події

Знам’янська швидка допомога не приїде до Вас додому з тестом на коронавірус

25.03.2020

КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у Кіровоградській області щодня на контролі здоров’я людей. У час, коли загроза захворюваності на COVID-19 стала реальністю і для Знам’янки про роботу цієї важливої служби, ми поспілкувались із завідуючою  Знам’янської підстанції №4 Оленою Грохольською. 

За добу 24 березня на номер «103» звернулось 8 осіб зі скаргою на високу температуру, у режимі он-лайн чотирьом було надано консультації та перенаправлено для звернень до сімейних лікарів і ще у 4 випадках медпрацівники виїхали і надали допомогу. 

Чому так? Пояснює Олена Грохольська: «Під час виникнення та поширення коронавірусу ми як ніколи почали працювати з первинною ланкою і зокрема сімейними лікарями та педіатрами. Це пов’язано з тим, що нині екстрена медична допомога продовжує роботу у своєму звичному режимі за всіма викликами, але тепер зі скаргами на високу температуру, симптоми ГРВІ переорієнтовуємо людей телефонувати  до їх сімейних лікарів. Це не забаганка, а правило. Пояснюю чому: існує чітка інструкція, яка  обумовлює покрокові дії всіх людей, які мають власні підозри щодо свого стану та діагностування коронавірусу та медичних працівників відповідно теж. Хочеться наголосити всім, що  лікарі екстреної медичної допомоги не приїдуть до кожного додому з тестами на коронавірус, бо у нас їх просто немає, а ті, що є в обласному центрі використовуються за окремими медичними показаннями. Як завжди під пильною увагою нашої служби виклики до хворих діток з високою температурою, втрати свідомості, гострий біль у черевній порожнині, гострий інший стан, але ніяк не діагностування  чи госпіталізація з підозрою на цей страшний недуг.

Якщо людина скаржиться на температуру від 37 до 38 і симптоми ГРВІ -  не викликайте швидку! Інше питання, коли щодня ми доставляємо людей до лікарні з пневмоніями, високою температурою, що не збивається, але робимо ми це у звичайних масках, халатах та медичних рукавичках.»

Відповідально ставтесь до викликів за номером «103»!

Нагадуємо,  при будь-яких перших симптомах ГРВІ та підвищеної температури лишайтесь вдома. Не треба йти на прийом до Вашого сімейного лікаря чи поліклініку - зателефонуйте Вашому сімейному лікарю і поясніть Ваш стан.

  1. Повідомте лікарю про своє спілкування з людьми, які повернулись з інших країн, Ваші подорожі чи візити.
  2. Лікарі мають всі алгоритми дій.

Корисні телефони

Знам’янська  дитяча консультація – 050-329- 84-31

Якщо  Ви не маєте сімейного лікаря – звертайтесь до реєстратури лікарні за тел. – 050-329-84-34

Приєднуйтесь до  сторінки новин про Знам'янку - https://www.facebook.com/KOMORAINFO-1077050815695189/

Підготувала Оксана Войчишина

 

 

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Гість - Vladimir

    Вот этой публикацией Вы и ответили на главный вопрос: А ЕСТЬ СМЫСЛ СОДЕРЖАТЬ ВАШУ СЛУЖБУ НЕСПАСЕНИЯ ДЛЯ того, что бы человек который платил налоги на содержание Вашей БОГОДЕЛЬНИ, безнадежно ждал помощи от такой СЛУЖБИ И МЕДИЦИНИ В ЦЕЛОМ.
    ВАМ БЫ В ЦЕРКВИ РАБОТАТЬ - ЗНАЙТЕ СКОРАЯ НЕМ(П)ОМОЩЬ ЕСТЬ - ВЕРЬТЕ-И-ВОЗДАСТСЯ КАЖДОМУ У КОГО ДЕНЬГИ ЕСТЬ!
    Решение вопроса: как и полиции провести аттестацию всего медперсонала что бы вся Знаменка знала и дала публичную оценку каждого работника и выгнать всех у кого рейтинг зашкалит 1) на кого открыты уголовные дела, склонен к незаконному обогащению, алкоголизму и т.д. 2) опубликовать служебные инструкции медперсонала (ночью спят , бухают, за больными не смотрят) только жалуются что зарплаты маленькие. Полицейские не меньше Вас рискуют жизнью притом каждый день, а как коснулся Ваш выход на сцену запищали… все дальше нет терпения писать про Ваш ГНИДНИК...

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges