komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Грошi

Пенсійна реформа: старість у радість? (Інші запропоновані зміни)

19.07.2017

Продовжуємо ознайомлювати з можливими змінами у пенсійній системи, а саме з законопроектом №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», поданим Урядом України до Верховної Ради 22 червня 2017 року. Нагадуємо, що цей закон має набрати чинності з 1 жовтня 2017 року – частково, а з 1 січня 2018 року – у повному обсязі.

  • Буде надана можливість «купити» до 24 місяців стажу (при купівлі стажу до 12 місяців мінімальний страховий внесок збільшуватиметься на коефіцієнт 2, а при купівлі від 13 до 24 місяців страхового стажу – на 1,5). Тривалість купленого стажу буде враховуватися лише для визначення права на пенсію (для підвищення розміру пенсії враховуватися не буде).
  • Відмінять призначення пенсій за вислугу років (за певними винятками, зокрема для осіб які мають необхідну вислугу років станом на 1 жовтня 2017 року); виплату призначених пенсій здійснюватимуть за рахунок коштів державного бюджету.
  • Зупинять зменшення розміру пенсій жінкам, що скористалися виходом на пенсію у 55 років з моменту досягнення ними пенсійного віку, визначеного законом для відповідної вікової категорії.
  • Спеціальні пенсії автоматично переведуть на пенсії, обчислені на загальних підставах, якщо розмір такої пенсії буде вищим. На перехідний період буде збережено право на спеціальні пенсії для осіб, які набули необхідного стажу станом на 1 травня 2016 року.
  • Відновлять з 1 жовтня 2017 року виплату пенсій працюючим пенсіонерам у повному розмірі.
  • Механізм відшкодування роботодавцями виплаченої суми пільгових пенсій для окремих категорій осіб буде замінений на сплату підвищеної ставки єдиного соціального внеску у розмірі 37% та 29% (замість 22%).
  • Максимальну величину бази нарахування єдиного соціального внеску встановлять на рівні 15 розмірів мінімальної заробітної плати (48 000грн.) на заміну нинішніх 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
  • Встановити для роботодавців квоту для працевлаштування осіб, яким до настання пенсійного віку залишилось 10 і менше років (не менше як 1 особу у середньообліковій чисельності штатних працівників).

Які зміни плануються на законодавчому рівні?

  1. Доручено Кабінету Міністрів України до 1 жовтня 2017 року підготувати окремий законопроект про осучаснення пенсій військовим та протягом 6 місяців з дати прийняття закону підготувати законопроект про затвердження професійної пенсійної системи (для окремих категорій професій, які нині мають пільгові статуси).
  2. Законопроект «Про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України з питань пенсійного забезпечення» (№6615) – пов’язаний із законопроектом №6614 та пропонує призначити пенсії для посадових осіб та працівників органів доходів і зборів на загальних підставах.
  3. Законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України з питань пенсійного забезпечення (№6616) – пов’язаний із законопроектом №6614 та уточнює базу оподаткування доходу (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги та інше).
  4. Законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій» (№6617) – пов’язаний теж із законопроектом №6614 та передбачає виплату державної соціальної допомоги (у тому числі тимчасової для осіб, що досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату) і доплат до рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, - за рахунок коштів державного бюджету.

Наталка Хандусенко

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges