komora.info
                                                       komora.info

інформаційний сайт знам'янщини

                                                      

                   

СЬОГОДНІ

Грошi

«Рецепт» на проведення допорогових закупівель від управління ЖКГ Знам’янки

29.03.2018

Управління містобудування, архітектури та ЖГ Знам’янської міської ради, щоб уникнути відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель ProZorro, подрібнили 500 тис. грн. на 6 допорогових закупівель на послуги грейдерування доріг міста, тим самим надали собі можливість самим вибирати постачальника. Крім того, допорогові закупівлі не дають можливість перевірити чи виконуються послуги в рамках зазначених в договорі, тому що вони не публікуються як у надпорогових (вище 200 тис. грн. для послуг).

У березні 2018 року в електронній системі публічних закупівель ProZorro управлінням містобудування, архітектури та ЖГ Знам’янської міської ради були розміщенні 6 лотів на одну й ту ж  послугу з виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних дорігна 90 000 грн, 75 000 грн, 95 000 грн, 80 000 грн, 75 000 грн, 85 000 грн, що в сумі складає 500 тис грн. В усіх 6 закупівлях переміг КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг». У кожному лоті зазначено, що строк надання послуги 1 березня – 31 грудня 2018.

Закупівлі бувають допороговими або надпороговими. Допороговими є закупівлі, де ціна товарів або послуг менша 200 тис. грн, а робіт — менша 1,5 млн грн. Вони здійснюються за спрощеною процедурою й найчастіше не потребують великої кількості кваліфікаційних документів. Використання системиProZorro для допорогових закупівель допускається, але не є обов'язковим. У разі надпорогової закупівлі вона обов'язково має здійснюватися з використанням системи ProZorro. І хоча поділ надпорогових закупівель на частини заборонено, у багатьох випадках саме це й відбувається.

Лот №1 на суму 90 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000698-c): виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по вул. Василя Стуса, вул. Миколи Старицького, вул. Ярослава Мудрого (від вул. Соборної до вул. Вокзальної), пров. Гоголя, вул. Олексія Береста, пров. Заводському, вул. Чкалова, вул. Дніпровській, вул. Філоненка, вул. Підлісній.

Лот №2 на суму 75 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000603-c): виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по вул. Олега Малицького, вул. Михайла Лінника (від вул. Віктора Голого до вул. Станційної), вул. Шевченка, вул. Героїв Крут (від вул. Дмитрівської до вул. Деповської), вул. Дмитрівскій (від вул. Віктора Голого до вул. Станційної), вул. Деповській, вул. Станційній (від пров. Станційного до вул. Дмитрівської) пров. Станційному (від вул. Михайла Грушевського до вул. Станційної).

Лот №3 на суму 95 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000513-c): виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по вул. Вокзальна, вул. Олександрійська, пров. міжвул. Олександрійською та вул. Переможців, вул. В’ячеслава Чорновола (від вул. Віктора Голого до вул. Переможців), пров. Некрасова (відвул. Маяковського до вул. Олександрійська), вул. Макаренка (від вул. Вокзальної до вул.Польової).

Лот №4 на суму 80 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000472-c): виправлення  профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по пров. Надії, вул. 1 Робочій, вул. 2 Робочій, вул. 3 Робочій, вул. 4 Робочій, 5 Робочій, 7 Робочій, вул. Гоголя, вул. Селянській (від вул. Олени Теліги до буд. № 1 по вул. Селянська), пров. Шкільному, пров. Абрикосовому (від вул. Осадчого до вул. Комарова та від вул. Свободи до вул. Шмідта), пров. І Паркового (від вул. Свободи до вул. Шмідта).

Лот №5 на суму 75 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000395-c): виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по вул. Олени Теліги (від вул. Ярослава Мудрого до вул. Миру), вул. Осіння, пров. Миру, вул. Тополиній, вул. Богдана Хмельницького, вул. Яблуневій, вул. Набережній, вул. Н.Набережній, вул. Черняховського.

Лот №6 на суму 85 000 грн (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-01-000048-c): виправлення профілю основ (грейдерування) автомобільних доріг по вул. Північна, вул. Прохорова, вул. Гладуна, пров. між вул. Північна та вул. ІгоряСікорського, вул. Чехова, вул. Ціолковського, вул. Коцюбинського (від вул. Чайковського до вул. Партизанської).

Провівши закупівлю без конкуренції з укладанням прямих договорів і публікацією по факту звіту про укладений договір, питаннями конкурентної ціни та економії можна вже не перейматися. А як же принцип «ефективності» та «максимальної економії» (ст. 7 Бюджетного кодексу України та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі»)? А чи відсутня завищена ціна в укладеному договорі? Перевірити не можливо (ну звичайно, якщо не зробити запит, але якою буде відповідь…).

У Звіті міського голови, виконавчого комітету та виконавчих органів Знам’янської міської ради за 2017 рік надана інформація управлінням містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради щодо здійснення робіт по грейдеруванню на суму 728 061,42 грн. Ось повний список вулиць, які грейдерували минулого року. Продивіться його уважно чи дійсно Вашу вулицю грейдерували минулого року?

Список прогрейдерованих вулиць за звітом управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради: вул. Каштанової, вул. Новоселів, вул. Ігоря Сікорського, вул. Олени Теліги, вул. Шевченка, вул. Глiбка, вул. Володимира Виниченка, вул. Київська, вул. Декабристів, вул. Урожайної, площi на перехресті вул. Станційної, просп. Шкiльного, вул. Трудової, провул. Станційного, вул. Толстого, вул. Маяковського, вул. Дружби, вул. Коцюбинського, пров. Локомотивного, вул. Мусоргського, вул. Дружби, вул. Михайла Лінника (від вул. Віктора Голого до вул. Станційної), вул. Олега Малицького (від вул. Віктора Голого до вул. Станційної), вул. Володимира Винниченка (від вул.Героїв Крут до вул. Станційної), вул. Героїв Крут (від вул. Дмитрівської до вул. Володимира Винниченка), вул. Федора Горбунова (від вул.Героїв Крут до вул. Станційної), вул. Леваневського, вул. Василя Сухомлинського, вул. Дмитрівської, вул. Олександрійської, вул. Матросова, пров. Левка Мацієвича, пров. Олекси Гірника, пров.  І-Поперечного, пров. ІІ-Поперечного, пров. Глінки, пров. Коцюбинського, вул. Леваневського, вул. Василя Сухомлинського, пров. Глінки, пров.Коцюбинського, вул. Станційної, вул. Тінистої, вул. Трояндової, пров. Кутузова, вул. Григорія Сковороди, вул. Польової, вул. В.Чорновола, вул. Дачної, вул. Зоряної, пров. Польового та ін.

Не будьте байдужими – «Контролюйте та впливайте»! Заходьте в електронну систему публічних закупівель ProZorro та цікавтеся!

Наталка Хандусенко

 

 

.

 

Загальний рейтинг (0)

0 из 5 звезд

Залишити коментар як гість

Вкладення

Оцінити статтю :
0 Character restriction
Your text should be more than 20 characters
  • Коментарі не знайдено

Грошi

Керівника училища підозрюють у розтраті бюджетних коштів

27.03.2024

Йдеться про  безпідставне зарахування до  навчального закладу студентів та  виплату їм стипендії.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру директору Центральноукраїнського вищого професійного училища за фактом розтрати чужого майна, вчинене у особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Читати далі

Комора

Новини Знам'янщини

Форма обратной связи

Ваше ім'я
Ваш email
Ваш телефон
Повідомлення

Ми в соціальних мережах

"Сайт створено за підтримки багатьох партнерів і друзів, у тому числі - програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні". (с) 2016. Made by Oranges